Sitter och filosoferar...

Tänk vad tiden går fort när man sitter och drömmer sig  bort!
Har ätit lunch på jobbet och fick då trevligt manligt sällskap en stund. Inte illa!
Av någon anledning så kom jag då att tänka på min första riktigt stora kärlek... 1984...(eller 85, hur kan jag glömma det?)
Hur vi av en slump träffades hos en vän till mig och en släkting till honom, och ur han sen har hållit sig kvar i mitt hjärta. Han bor söderut och har så alltid gjort. Jag tänker väldigt ofta på honom och det är med värme i hjärtat. Träffade honom sist för 1,5 år sedan när han skulle upp hit till Skellefteå på begravning och jag skulle hem från Stockholm med flyget. Det är egentligen inget särskilt jag tänker på utan minns mest alla underbara stunder vi hade på den tiden...
Kanske är det för att jag är singel som jag drömmer mig bort till gamla fjärilskänslor!?!?! *L*

Ja, ja, dags att sluta drömma och jobba lite till.

Tommy har träning 16-17, men då slipper jag köra. Jag har lovat att ta lördagsmorgonspasset till träningen istället. Ett bra byte tycker jag!!! Tack, Simone!

Sen har Ida som vanligt träning och då blir det att lufta bilen lite, eller rättare sagt så tror jag att det är Ida som ska köra.  Sista "måstena" innan AIK-Djurgården är att se till att Tommy gör klart sin jätteläxa om Judendomen. Måste väl kanske hit i kväll och skriva ut den, men en promenad är ju aldrig fel. Lite tid för eftertanke... Kanske behövs om det är så att AIK förlorar... Snyft... Men jag hoppas och tror på vinst!!!!

Glöm inte vilken skatt en vanlig dag är.........

Kram

Kloka ord...

Det finns dagar som är som trappor, man måste välja om man ska gå upp eller ner...

- Idag väljer jag att gå upp!!!

Virriga Mia?

God morgon!
Somnade som en stock tidigt igår kväll (21.30) och vaknade relativt pigg i morse... skönt!
Tog på mig alla nödvändiga vinterkläder för att kunna promenera till jobbet utan att fysa ihjäl, och traskade iväg. Hann väl ungefär 500 meter innan mobilen ringde... Det var dottern som lätt hysterisk undrade var hennes nyckel var!
- Men gumman, den ligger ju i hallen på hyllan, svarade jag!
-Nä, det gör den inte alls det!!!
- Jo, men kolla ordentligt, den ligger där!
- Alltså... Det är din nyckel!!!
Oooopppsssssss.......... Plockade upp nyckeln ur min ficka och ser till min fasa att hon har rätt!
Eftersom hon är i behov av sin skåpnyckel så var det bara att vända om hem igen och skjutsa henne och Isac till respektive skolor, eftersom dom missat bussen pga att jag inte sett vilken nyckel jag tog..
Men det slutade iaf lyckligt och alla nöjda och glada *L*

Sköt om Er//Mia

Någon måste ha hört mig!

Alltså... Detta är ju bara hur kul som helst!!! (jag verkar ha väldigt små krav, men för mig är det jättekul...) Min son har just varit i Estland i 6 dagar och en del omständigheter gjorde att han ringde hem rätt mycket och jag överdriver inte då jag mest oroade mig för kommande telefonräkning... Men nu fick jag världens överraskning när jag var hem på lunchen! Tittade lite snabbt i brevlådan och öppnade ett brev från försäkringskassan i farten och huvudvärken försvann direkt. Jag blir 4000 kronor rikare här i mars!!! Har turen att få 400 (!!!) kronor i bostadsbidrag per månad, men under 2006 tjänade jag mindre än jag beräknat och därför får jag extra utbetalning av bostadsbidraget. Hurra!!! 
Någon måste ha hört mig!

Solen skiner...

Det är ett underbart väder ute och äntligen håller min huvudvärk på att ge sig!! Killarna på jobbet frågade i morse vad som var fel? Tänka sig att man ser så "annorlunda" ut när huvudet inte sitter där det ska *L* . 

Matchen igår mellan AIK och Mora var sannerligen ingen höjdare, men jag hade turen att få se den från loge iaf. Tack Tomas!

Nu ska jag ta en promenad hem för att äta lunch. Jag tror att det blir rester från igår, stekt korv och stekt potatis... Smakar rätt så bra om man kryddar med Allkrydda.

Ikväll ska sonen och jag på studiebesök på hans kommande högstadieskola. För honom blir det nog intressant, men dottern har ju redan gått där i 3 år så för mig är det inget nytt under solen!

Njut av solen, man vet inte hur länge den stannar!!!


Inga sprutor blev det idag...

437851-2

JIPPI!!!
Det var som jag trodde... Det hittades inga fel (ja, inga större iaf...*asg*) på min rygg idag. Läkaren blev lite överraskad, men det bevisade bara att det jag tror mig se finns och det jag inte ser finns inte!!
Läkaren tyckte att det kändes lite orättvist att jag skulle få betala 300 kronor bara för att dom skulle kika på min rygg, men jag såg det snarare som en liten hälsokontroll... Dessutom har jag frikort så jag slapp gå tillbaka till receptionen och skriva på en massa papper för att få pengarna tillbaka. Fast i ärlighetens namn hade jag naturligtvis gjort det om det var så att jag hade betalat...

Nu kommer mormor och morfar för att sköta läxor mm när jag ska på hockey och roa mig.

Ha en skön kväll ni som ska vara hemma i soffan, och massor med röj till oss som ska hejja!!!
/Mia

Björkliden

Björkliden




Så här underbart ska det bli....

Fjällen...

V 11 ska vi här på jobbet åka iväg på årsmöte och stoppet för denna resa blir Björkliden.
Det var LÄNGE sedan jag stod på ett par skidor, så det är med spänning jag ser fram emot den här resan + att sällskapet är suveränt.
Nu har jag bokat tåg upp till Kiruna och en natt där innan vi samlas hela Sverige och drar vidare västerut till vårt slutmål, Björkliden.

Ta bort vad?

God morgon!
Idag ska jag till kirurgen och ta bort en fläck på ryggen som min smärtläkare upptäckte när jag var där i november. Problemet är bara att jag inte förstår vad det är som han hittade där bak som måste bort.....
Det borde ju vara nåt "nytt" eftersom han inte reagerat tidigare och jag är ju där iaf var tredje månad.
Ja, ja, jag har iaf inte hittat nåt oroväckande... och det kanske är det mest oroande... *s*

Och i kväll så jag gå och se AIK-Mora och det ska bli jättekul. Eftersom barnen oftast har träning när AIK spelar (även ikväll...) så har det blivit så att jag sett matchen hemma framför tv:n istället, men nu längtar jag......
Mormor och morfar kommer och agerar tf chaufför och läxläsare, tack för det!!

Ha en underbar dag!

Lika tråkigt varje månad!!!

Jäklar, jag kom just på att jag inte betalt räkningarna den här månaden... Fattar inte att när det gäller räkningarn så känns månaderna superkorta, men om man saknar sommaren så mycket som jag gör så känns det som en hel evighet innan det blir juni.

Inser iaf att det är mitt nästa måste... Logga in på Länsförsäkringar och göra det som det anstår en laglydig medborgare, att se till att alla får betalt!
Att betala för saker som jag köpt som ex en bok kan ju vara kul,(eller kul är väl inte rätt ord direkt), men att betala för bensin eller el eller för all del vattnet är ju inte jättekul. Samtidigt som det är mer eller mindre livsnödvändiga saker så känns det som om jag inte fått nåt för pengarna... Visst har bilen gått framåt, vi har inte behövt frysa ihjäl och vi luktar kanske inte alltför illa, men jag har ingen pryl att hålla i handen...

Men, men... för att kunna somna i lugn och ro så är det dags att ta fram räkningarn och betala nu!!!

Vi hörs!
Kram på Er!

Min första rad på min första blogg...

Det här känns både konstigt och lite kul. Vet absolut inte vad jag ska skriva om, men det brukar lösa sig med tiden...-))

Har själv följt några bloggar och jag måste medge att det är rätt roligt, men att jag blir frustrerad om det är så att personen som skriver bloggen inte orkar skriva på ett tag eller helt enkelt skiter i det (fast så kan väl ingen göra heller!!!) Men det känns lite "skumt" att jag blir så involverad i, för mig, helt främmande människors liv...

Idag har jag varit "lätt" upprörd på skolan som kräver att barnen ska ha både skridskor och skidor!!!
Inte f-n har jag lust att köpa skidor till ett barn som inte kommer att åka mer än 3-4 gånger den här säsongen och till nästa så har naturligtvis skorna blivit för små. NEJ, jag vill verkligen inte!!!!
Men det verkar som om jag inte har något val. Har letat på alla siter som kan sälja begagnat, och visst finns det både pjäxor och skidor till suveräna priser, men inte i den storlek vi skulle behöva (Hade jag trott det? Icke!)
Så om ni har ett par Alpina löparpjäxor i storlek 42-43 så hör gärna av Er.

Sitter just nu i soffan tillsammans med min dotter och bara väntar på att få skjutsa henne på fotbollsträning. Är jätteglad att båda mina barn gillar att sporta, men kan tycka att träning vid 22-tiden är alldeles för sent, även om hon börjar bli stor nu... *L* Jo, hon är 16... klockan hinner ju blir nästan midnatt innan hon duschat och varvat ner.
Törst väl inte erkänna det, men då har jag somnat för länge sedan...

Ha nu en jättebra kväll och ta hand om varandra!

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0