Middagstipset!
Idag blev det Rödgrön Kycklinggryta... Poäng 4-5. Barnen älskar det också.
Receptet:
4 st Kycklingfiléer
1 msk olja
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
1-2 msk timjan
10 marinerade soltorkade tomater
2,5 dl matlagningsgrädde eller vanligt grädde
2-3 msk kycklingfond
1 ptk haricots verts
Skär fileerna i bitar. Låt tomaterna rinna av, krydda med salt och peppar och gärna timjan. Strimla tomaterna och låt dem fräsa med kyckligen i någon minut. Rör ner grädden och kycklingfonden och låt puttra under lock ca 10 min. Rör i haricots vertsen när ca 5 minuter återstår.
Servera gärna med ris och en grönsallad.
Ska väl tilläggas att jag tycker att man med fördel kan ta MINDRE timjan, soltorkade tomater och kycklingfond. Men gör efter tycke och smak.
Lycka till!!!
Receptet:
4 st Kycklingfiléer
1 msk olja
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
1-2 msk timjan
10 marinerade soltorkade tomater
2,5 dl matlagningsgrädde eller vanligt grädde
2-3 msk kycklingfond
1 ptk haricots verts
Skär fileerna i bitar. Låt tomaterna rinna av, krydda med salt och peppar och gärna timjan. Strimla tomaterna och låt dem fräsa med kyckligen i någon minut. Rör ner grädden och kycklingfonden och låt puttra under lock ca 10 min. Rör i haricots vertsen när ca 5 minuter återstår.
Servera gärna med ris och en grönsallad.
Ska väl tilläggas att jag tycker att man med fördel kan ta MINDRE timjan, soltorkade tomater och kycklingfond. Men gör efter tycke och smak.
Lycka till!!!
Kommentarer
Trackback